تبادل نظر

https://www.forum.radiobina.net/public/new/img/user-square.svg
daftaryar2qods@gmail.com
تعداد پست: 1
32 بازدید
عنوان تاپیک

وسواس فکری خشونت واسیب رسوندن

باسلام من بیش از ۲۰ساله که وسواس فکری دارم هردفعه یک موضوعی هست ، الان بیشتر درمورد آسیب رسوندن به دیگران و انجام کار زشت وناخوشایندی جلوی دیگران ،درمجموع کلا کارهایی که دوست ندارم انجام بدم میترسم که انجام داده باشم. چندبارروانشناس هم رفتم ولی این افکار خیلی عذابم میدن،داروی سرترالین وترانکوپین هم دکتربرام تجویزکرده ،اگه شماهم راهنماییم کنین ممنون میشم

۱۴۰۴/۱۱/۲۸، ۲۱:۳۶
A Radio Bina
تعداد پست: 1

درود به شما. اول از همه می‌خوام یک نکته خیلی مهم رو بدونید: این نوع افکار، به معنی این نیست که شما آدم خطرناکی هستید یا واقعاً می‌خواهید به کسی آسیب بزنید. اتفاقاً برعکس. در وسواس فکری، مغز دقیقاً روی چیزهایی گیر می‌کند که برای فرد «بسیار مهم و حساس» هستند. یعنی چون آسیب نزدن به دیگران برای شما ارزش مهمی است، مغز روی همین موضوع قفل می‌کند. این افکار، «فکر» هستند، نه «قصد». وجود فکر، به معنی انجام عمل نیست. چیزی که تجربه می‌کنید بسیار شبیه به یکی از انواع وسواس فکری (OCD) است، به‌خصوص وسواس‌های مرتبط با آسیب زدن یا مسئولیت اخلاقی. این نوع وسواس‌ها می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند، اما قابل درمان هستند. نکته مهم دیگر این است که تلاش برای حذف یا سرکوب این افکار معمولاً نتیجه معکوس می‌دهد و باعث قوی‌تر شدن آن‌ها می‌شود. مغز با جنگیدن، بیشتر درگیر می‌شود. آنچه کمک‌کننده است، تغییر رابطه شما با این افکار است، نه حذف کامل آن‌ها. مثلاً وقتی فکر می‌آید، به‌جای درگیر شدن با آن، می‌توانید فقط متوجه شوید و به خودتان بگویید: «این یک فکر وسواسی است، نه واقعیت.» و اجازه دهید بدون تحلیل، بدون قضاوت و بدون مقاومت، عبور کند. در کنار این، درمان تخصصی مثل CBT (به‌خصوص ERP) بسیار مؤثر است و در بسیاری از موارد، ترکیب درمان روان‌شناختی با دارو به کاهش قابل توجه علائم کمک می‌کند. نکته مهم این است که شما تنها نیستید. افراد زیادی این نوع افکار را تجربه می‌کنند و با درمان مناسب، بهبود قابل توجهی پیدا می‌کنند لطفا از يك متخصص هم كمك بگيريد.

۱۴۰۴/۱۱/۳۰، ۱۵:۵۹

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات انجمن درد دل رادیو بینا می باشید
جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته
پر بازدید ترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های 2 روز گذشته
داغ ترین های تاپیک های امروز