با سلام من با پارتنرم ۹ساله در ارتباطیم تازگی ها متوجه شدم علایمی که پارتنر من داره به اختلال خودشیفته نزدیکه از جمله این دلایل عبارتند از ۱:خیلی راحت دروغ میگه بابت هر چیز بی ارزشی ۲؛خیانتهای مکرر به وسیله چت ۳؛عدم احساس همدلی ۴؛کارهای که عالما وعامدانه انجام میده برای عصبانی کردن بنده وجالبه یه بار که میخواستم ازش جدا بشم اقدام به خودکشی کرد ودرضمن یه فرزندم داره وسن حدودد۴۱ سال داره منزل بنام خودش داره و کارمند رسمی هم هست واز لحاظ اعصاب و روان بشدت منو داغون کرده ولی جدایی هم برام خیلی سخته از این شخص سوال من اینکه آیا این فرد دچار خودشیفتکی هست یا صفات ان را دارد؟و از چه نوعی است آیا پیشرفته س یا قابل کنترل هست؟لطفا کمکم کنید ممنون میشم
درود بر شما آنچه توصیف کردهاید با نشانههای پررنگ اختلال شخصیت خودشیفته، بهویژه نوع آسیبپذیر آن، همخوانی دارد. دروغگویی مکرر، فقدان همدلی، تحقیر و بیارزشسازی، خشم انفجاری و تهدید به خودکشی ابزارهای کنترل هیجانی هستند نه نشانه تعهد یا عشق. این اختلال طیفی است، اما بر اساس شرح شما در سطح متوسط رو به شدید قرار میگیرد. واقعیت این است که درمانپذیری پایین است و تغییر پایدار فقط در صورت پذیرش مشکل از سوی خود فرد و درمان طولانیمدت ممکن میشود که معمولاً رخ نمیدهد. مسئولیت جان یا تغییر او بر عهده شما نیست. اگر فرزند دارید، اولویت با سلامت روان شما و کودک است؛ ورود به بحثهای اثباتی بیفایده است و باید مرزهای روشن تعیین کرده و در صورت امکان خروج ایمن از رابطه را برنامهریزی کنید، همزمان با دریافت حمایت حرفهای برای خودتان پیشنهاد میکنم حتماً از یک روانشناس یا رواندرمانگر آشنا با اختلالات شخصیت کمک بگیرید تا هم درک دقیقتری از وضعیت داشته باشید و هم تصمیمهای سالمتری بگیرید. برای افزایش آگاهی، مطالعه این کتابها مفید است: «آدمهای سمی» از لیلیان گلس، «خودشیفتهها» از سندی هاتکینز، و «بازی قدرت در روابط» (درباره سوءاستفاده هیجانی). همچنین شنیدن پادکستها و برنامههای مرتبط با خودشیفتگی در یوتیوب و رادیو بینا میتواند به شناخت الگوها و راههای محافظت از خود کمک کند. آگاهی، اولین و مهمترین قدم برای خروج از چرخه آسیب است https://youtu.be/ASFIY2eMw4c?si=VWeHZxMfgxEUYEYD
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید